top of page
Foto-Irene-rechts-vervaagd.jpg

Helderheid in woorden

Op de middelbare school wist ik al dat ik iets met taal wilde doen. Vertaler worden was het eerste plan. Maar na twee jaar studie bleek dit beroep toch te eenzaam. En dus stapte ik over naar een opleiding tot redacteur.

Lekker samen puzzelen met teksten om maximaal effect te bereiken. Dat paste goed bij me. Ik kwam uiteindelijk terecht in de marketing en werkte als projectleider voor grote klanten als de Postcode Loterij en Natuurmonumenten.

 

Tien jaar geleden vertrok ik voor een periode van zes jaar naar het buitenland en daar begon ik met schrijven. Ik stond aan de wieg van schrijverscollectief en online magazine Qantara.nl en schreef artikelen voor o.a. Flow Magazine en Stief M/V.

En nu is er dan Schrijfhelder en werk ik als schrijfcoach en ghostwriter. De naam van mijn bedrijf bedacht ik samen met mijn twee dochters. We zijn alledrie grote fans van Annie M.G. Schmidt. En ik denk ook vaak - net zoals mevrouw Helderder en in Pluk van de Petteflet zegt - “Ja, dat kan helderder".

Helder zijn betekent voor mij ook dat ik een hoofddoek draag om zichtbaar te zijn als moslim. Het was best wel een grote stap om op die manier voor mijn geloof uit te komen, maar nu helpt die ervaring me juist in mijn werk.

Jij loopt misschien ook al een hele tijd met je boek in je hoofd. De stap richting uitvoering lijkt heel groot. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen bij het maken van je boek. Na het uitwerken van het boekidee is de basis van de samenwerking een serie diepte-interviews. Op die manier kan ik jouw boek ook helemaal in jouw stijl schrijven.

Wil je meer weten, lees dan nu mijn E-book

Spreek je me liever meteen in het echt? Plan dan een afspraak in mijn agenda

 

P.S.: Ben je nieuwsgierig naar mijn leven als ghostwriter? Volg me dan op:
      @schrijfhelder

      Irene Schippers

Instagram-icoon.jpg
Facebook-icoon.jpg
Contact of meer info: 06-11902065 - ireneschrijfthelder@gmail.com - KVK 71261788
bottom of page