top of page

Helderheid als basis van mijn bedrijf

Bijgewerkt op: 5 nov. 2019


Het zal je niet ontgaan zijn.

(Of misschien wel, omdat dit het eerste blog is dat je leest...!)

Ik draag een hoofddoek en ben al bijna twintig jaar moslim.


Dat was niet zomaar een stap, daar ging een lange zoektocht aan vooraf. Maar dan is het 10 mei 2000. Opeens is alles helder. Ik voel dat ik al moslim ben, maar om de stap naar buiten toe ook te nemen, voelt te groot aan.


Tot het besef doordringt dat ik als persoon niet zal veranderen. Ik krijg er juist iets bij, een extra dimensie die het geloof me geeft.

Tot het besef doordringt dat ik als persoon niet zal veranderen. Ik krijg er juist iets bij, een extra dimensie die het geloof me geeft. Jij loopt misschien ook al een tijd met je grote of kleine schrijfidee. En vindt de stap richting uitvoering te groot.


Weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. En dat - als je eenmaal de eerste stap hebt genomen - er veel nieuwe energie zal vrijkomen. Want dat is wat er gebeurt als je stappen zet richting meer helderheid.


Toen ik twee jaar geleden na zes uitputtende jaren als expat terug kwam in Nederland had ik die helderheid niet. Ik zat letterlijk op de "wip". Ging ik terug naar mijn oude werk als projectleider of ging ik me compleet focussen op het schrijven voor tijdschriften.


Ik werd gevraagd voor een grote klus als projectleider. Het was drie maanden keihard werken aan een bijna onmogelijke deadline. Ik heb het gered, maar niet met veel werkplezier. Dus ging ik mijn artikel-ideeën pitchen bij tijdschriften. Van de twintig pitches waren er twee een succes. Leuren voor werk vond ik niet fijn. Het is ook niet makkelijk als je een 'newby' bent en nog geen netwerk hebt.


Mijn helderheid kwam toen ik me moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel voor de grote klus. Samen met mijn dochters was ik aan het brainstormen. En opeens was daar de naam Schrijfhelder. En daarmee het inzicht dat ik niet op de "wip" hoefde te zitten.


In Schrijfhelder combineer ik nu mijn ervaring met schrijven, coachen, marketing en project management. Ik help mensen met de uitvoering van hun idee. Zonder dat ze zelf hoeven te schrijven, organiseren en plannen.


Mijn klanten zijn vaak verwonderd over hoe alles allemaal opeens toch in elkaar blijkt te passen. Ik weet hoe het komt. Nieuwe helderheid geeft vleugels.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page