top of page

Help… ik heb te veel ideeën!

Bijgewerkt op: 5 nov. 2019Als je een beetje creatief bent - zoals ik - staan die hersencellen nooit stil.


De ideeën blijven maar draaien in je hoofd en sommigen worden in je hoofd steeds belangrijker en groter.


Ben jij ook iemand die al jaren wil beginnen aan een boek waarin jouw visie op het leven centraal staat?


Droom je over een reeks opinie-artikelen die je wil schrijven om je kennis nu eindelijk eens door te laten doordringen op een hoger niveau? Of heb je een inspirerend netwerk en wil je de gesprekken over een voor jou belangrijk thema delen in een podcast?


Dat zijn best wel pittige projecten om aan te pakken. Waar je eigenlijk nooit aan toekomt omdat je bezig bent met je leven van dag tot dag. Of je nu een baan hebt, ZZP-er bent of ondernemer, eigenlijk is iedereen continue aan het zorgen dat alles draaiende blijft.


Maar daar trekt jouw idee zich niks van aan. Die zal om aandacht blijven vragen tot jij actie onderneemt. Blijft doodleuk op je netvlies én je bucketlist staan.

Maar daar trekt jouw idee zich niks van aan. Die zal om aandacht blijven vragen tot jij actie onderneemt. Blijft doodleuk op je netvlies én je bucketlist staan. Je denkt nu misschien dat je het niet kan, dat je wekenlang in een hutje op de hei moet gaan zitten.


Hoe goed zou je je voelen als je dat grote project wel zou kunnen realiseren? Je eigen visie omzetten in mooie, belangrijke en inspirerende teksten.


Dat is zeker haalbaar. Ik heb het veel van mijn klanten zien doen. En jij kunt het ook!


  • Reserveer een paar uur per week voor content en werk gestaag naar het eindresultaat. Gun jezelf de tijd. Geef jezelf toestemming om er een jaar over te doen. Reken maar uit: een jaar lang 3 uur per week is ruim drie 40-urige werkweken aan focus op je project.

  • Doe je project niet alleen. Zoek een sparring partner die je ook echt aan je werk-afspraken houdt. Iemand die je als strenge vriend kan bijstaan in het proces.

  • Werk in verschillende fases aan je project. Leg zelf een duidelijk basis en betrek er vervolgens mensen bij waarvan je weet dat ze kennis van zaken hebben én jou de waarheid durven zeggen.

  • Weet dat projecten tijd nodig hebben om te rijpen. Dat jij gaat meegroeien en dingen nog scherper gaat zien tijdens het maakproces.


Ik ben benieuwd met welk idee jij al jaren rondloopt? En wat je grootste bottleneck is? Laat het me hieronder weten. Je krijgt altijd antwoord.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page