top of page

Ik hou heel erg van mooi beeld

Bijgewerkt op: 5 nov. 2019


Een foto of illustratie die me helemaal meeneemt in de belevingswereld van de maker. Ik ben onwetend over de keuzes die zijn gemaakt. Het enige dat voor mij telt, is hoe ik er nú met eigen ogen van geniet.


Al jaren ben ik daarom fan van Flow. Tien jaar geleden ontstaan uit een droom van twee jonge vrouwen met een grote liefde voor papier.


Zij bedachten een tijdschrift zonder haast, dat gaat over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken. Over klein geluk in het dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect kunnen zijn.


Precies zoals ik ook in het leven sta. Met bewondering kijk ik hoe consistent ze hun missie uitdragen. Hoe ze een bijzondere gemeenschap om zich heen vormen en niet meedoen met de glossy concurrenten. Een verademing.


Ik bewonder hoe tijdschrift Flow niet meedoet met de glossy concurrenten. Een verademing.

Wat ik daarvan meeneem in mijn werk als schrijver en interviewer is dat het niet erg is om af te wijken. Het laat zien hoe erg mensen soms kunnen snakken naar een andere aanpak. Juist jouw eigenheid is wat mensen willen zien en voelen.


Hoe dat werkt, merkte ik onlangs nog toen ik een afdruk van een tekening had besteld om cadeau te geven aan mijn moeder. De illustratrice had de envelop voorzien van twee grappige tekeningen én een tekstwolkje met “Dag Irene”. Ik voelde gelijk hoe groot haar drang moet zijn om te illustreren. Want ze hoeft dat natuurlijk helemaal niet te doen.


Een klein gebaar dus dat zorgde voor grote herkenning en gezien worden. Vaak zijn het op het menselijke vlak - en dus ook bij het schrijven - juist dit soort dingen die het verschil maken.


Hoe is het met jouw creatieve ziel? Krijgt die nog wel voldoende de ruimte?

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page