top of page

Hoe mijn creatieve dochter mijn spiegel is

Bijgewerkt op: 5 nov. 2019


Mijn dochter zit soms met bewondering naar me te kijken.


Vooral als ik in mijn dagboek schrijf dat ik al sinds mei 2011 dagelijks bij houd. Af en toe zie ik mijn dochter erin bladeren. Om te weten hoe het leven er ook alweer uitzag een paar jaar geleden. Ze is nu 17 jaar en we hebben een tijd in het buitenland gewoond. Voor haar lijkt dat alweer heel ver weg.


Opgeslokt als ze is door school, vriendinnen en zorgen om de toekomst. Want help… ze weet nog niet wat ze wil gaan studeren.


Ik vertel haar dat dat gestructureerde in mij, me ook regelmatig dwars zit. Want ik word kriegel zónder structuur.

Ik vertel haar dat dat gestructureerde in mij, me ook regelmatig dwars zit. Want ik word kriegel zónder structuur. Dat ik haar juist bewonder in hoe ze zich helemaal kan verliezen in tekenen, huiswerk maken of televisie kijken. Zij is iemand die alles doet met huid en haar. Lekker impulsief, precies hoe ik níet ben.


Dat vind ik ook zo leuk aan het werken met ondernemers en andere super creatieve geesten. Ze hebben een duidelijk idee en doel voor ogen. Zij zijn vaak met hun hele hebben en houden ervoor gegaan.


Ze komen bij mij terecht omdat het ze maar niet lukt om hun idee in woorden om te zetten. Ze zijn zelf enthousiaste praters en ambassadeurs van hun visie. Maar de stap om te schrijven blijkt te groot, ze slaan dicht zodra ze de pen op papier zetten.


En dus help ik ze daarbij. We gaan samen terug naar de basis. Hoe is het idee ontstaan? Wat is hun persoonlijke drive? Hoe zien ze het eindresultaat voor zich? Willen ze een boek, een serie artikelen, een tentoonstelling of een script voor een documentaire? Wat zijn de vervolgplannen met het idee? Is het onderdeel van een grotere campagne of staat het op zichzelf?


Natuurlijk kijken we daarbij ook naar wat er nu al over het onderwerp gepubliceerd is. En wat we daaruit kunnen leren. Maar we bevragen alles. Voor de meeste creatieven voelt het als thuiskomen. En ben ik de sparring partner waar ze intuïtief heel erg aan toe waren.


Gedreven als ze zijn, gunnen ze zichzelf amper écht rust om aan hun idee te werken. En dan ben ik daar, het gestructureerde type. Of zoals mijn dochter zegt: “Jij kunt alles zo lang volhouden, hoe doe je dat toch?”


Herken jij jezelf in mijn dochter en zie je een kennismakingsgesprek met mijn gestructureerde persoon wel zitten?


Je aanmelden kan via de gele knop op mijn homepage (klik hier)


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page