top of page

Hulp nodig
bij het schrijven?

Kijk welke soort samenwerking jou aanspreekt!

 

Bouw je Boek

Ik help je met je boek uit de startblokken. Het maakt niet uit hoe uitgesproken je boekidee al is. Het maakt ook niet uit of je zelf wilt gaan schrijven of dat je dat juist niet wilt.

 

Met 'Bouw je Boek' beginnen we bij het begin. We gaan je boekidee uitwerken in de vorm van een synopsis. Dat is je boek in het kort, al helemaal doordacht qua stijl, thema's en structuur. We gaan praten over de soort lezer die je voor je hebt en wat er van het boek moet blijven 'hangen'.

 

Je kunt een synopsis zien als het 'skelet' waar je later gestructureerd op gaat voortbouwen. Je zult zien hoe fijn deze bouwfase is. Hoe je gevoel dat je boek er écht moet komen, eindelijk echt vorm krijgt. Je boek gaat echt 'leven'. Niet alleen voor jou, maar zeker ook voor mij. Want ik ben eigenlijk je eerste lezer.

 

Het geheim van dit traject is dat jij alleen maar mag praten. Ik trek de hoofdlijnen van het boek via een serie diepte-interviews uit je hoofd. Zo kun je op een krachtige en intuïtieve manier aan je boek te werken.

 

Ik schrijf de synopsis voor je, inclusief flaptekst en inhoudsopgave en misschien zelfs al een pakkende titel.

Prijs € 1.400

 • Serie diepte interviews

 • Gezamenlijke werkmap in Drive

 • Uitschrijven synopsis (incl. 1 feedbackronde)

 • Tijdsduur: ca. 4 maanden

Bouw je Boek

 

Maximaliseer je Manuscript

 

Als je met mij je synopsis hebt gemaakt, gaan we deze fase in op het moment dat je een uitgever hebt gevonden of op een andere manier de financiering van je boek rond hebt kunnen krijgen.

 

Er zijn twee opties. Je kunt me inschakelen als ghostwriter als je zelf geen tijd hebt om te schrijven of denkt niet te kunnen of willen schrijven.

 

Als je wél zelf wilt gaan schrijven, kan ik je schrijfcoach zijn. We spreken elkaar dan elke maand 'live', zodat ik je tijdens het schrijfproces kan begeleiden en je over de teksten kunt sparren.

 

Het kan ook zijn dat je zelf al helemaal een manuscript hebt geschreven en inmiddels beseft dat je een redacteur/schrijver nodig hebt voor een verbeterslag.

 

Ik werk in deze fase op offertebasis, uitgaande van blokken van 30 ghostwriting-, redactie- en/of coachingsuren.

Prijs € 1.400

 • Begeleiding bij uitwerking boek

 • Gezamenlijke werkmap in Drive

 • Prijs per blok van 30 schrijf-, coachings- of redactie-uren (of eventueel een mix daarvan!)

 • Tijdsduur: ghostwriting en redactie ca. 1 maand per blok | schrijfcoaching ca. 2 to 4 uur per maand

Maximaliseer je Manuscript

 

Je missie in woorden

Je hebt een bedrijf en voelt al een tijd dat je je missie, methode of bijzondere aanpak wilt vastleggen. Maar het lukt je maar niet om dat in woorden te vatten! Je weet niet waar je moet beginnen en voelt dat je vastzit in je eigen jargon. En dat is niet raar, want het is bijna onmogelijk om nog als buitenstaander naar je eigen bedrijf te kijken.

 

Ik neem je in vijf dagdelen mee in mijn proces om helderheid te krijgen in de 'stem' van je bedrijf. Vaak is de conclusie dat je als bedrijf een omslag wilt maken. Meestal is dat van reactief en achter de schermen naar proactief en meer op de voorgrond. Zolang het maar past bij de fase waarin je bedrijf zich nu bevindt. Ik ga tijdens en na deze sessies voor je aan de slag met échte teksten. Vaak zijn dat blogs en/of posts op LinkedIn. Maar ook een whitepaper of een e-book behoort tot de mogelijkheden!

Prijs € 1.800 

 • Een serie werksessies (in totaal 5 dagdelen) bij jou op locatie

 • Gezamenlijke werkmap in Drive

 • Uitschrijven teksten (voorwaarden in overleg)

 • Tijdsduur: planning afhankelijk van jouw wensen en mijn beschikbaarheid

Jouw bedrijf Jouw boek

 

Strippenkaart voor 'losse' schrijfklussen

 

Als klein- of middelgroot bedrijf kun je af en toe wel een tekstschrijver gebruiken. Niet persé omdat je zelf niet kunt schrijven, maar omdat je er soms gewoonweg niet voldoende tijd voor vrij kunt maken en je de teksten echt snel nodig hebt. Tekstklussen die je bij me neer kunt leggen zijn: eindcorrectie teksten (speelt vooral bij drukwerk), vertalingen van en naar het Nederlands (ik heb een eigen abonnement op AI-vertaalprogramma Deepl), opstellen van persberichten, rapporten, etc. 

 

Ik heb ervaring met de dashboards van Wordpress en WIX-websites, dus kan ook het plaatsen van de teksten op me nemen. Je kunt per klus aangeven wat de deadline is. Stop dus met het schrijven van je eigen teksten in je extra uurtjes. Zet de opdracht op de app en bespaar zo tijd en geld. Want als beroepsschrijver ben ik altijd sneller dan jij! 

Prijs € 750

 • Een strippenkaart is goed voor 15 schrijfuren 

 • Je betaalt vooraf en krijgt daarvoor als bonus 2 gratis schrijfuren cadeau

 • Tijdsduur: planning in overleg, bij kleine klussen lever ik binnen 48 uur

Vertaalcheck
bottom of page